Terugblik NATURE lecture Aliki van der Kruijs: Made by Rain

De Nederlandse designer Aliki van de Kruijs groeide op in Nigeria waar moessonregen eerder regel dan uitzondering is. Weer terug in Nederland werd haar fascinatie voor regen versterkt door de weerkalenders van haar opa. Hij noteerde gedurende 12 jaar elke dag hoe het weer in Nederland op die dag was. Deze weerkalender vormde inspiratiebron voor haar project “Made by Rain”. Het uitgangspunt: hoe kun je het weer dragen, maar ook dragelijker maken? 

Dit concept gaat erover hoe je de beleving van regen kunt vastleggen. Van der Kruijs ontwikkelde een eigen techniek genaamd “pluviagrafie” om regen op textiel op te vangen en te fixeren met stoom. Elk “Made by Rain”-textiel is uniek en kan niet gereproduceerd worden. Bij elk textiel is bijgevoegd de weersomstandigheden, locatie en regenval waarop het textiel tot stand is gekomen.

Voor meer informatie bezoek de website https://www.madebyrain.com/. Vanaf 10 mei 2019 tot en met 19 januari 2020 is “Made by Rain” te bewonderen in de NATURE-tentoonstelling in Cube design museum.

ActiviteitMade by Rain
Datum14 december 2019
Spreker Aliki van der Kruijs
TekstValérie Hoekstra
FotografieValérie Hoekstra
Categorieën: Verslag