In het kader van het IMPACT! programma bracht Cube samen met LWV-leden een bezoek aan de Dutch Design Week in Eindhoven.

Uitleg over GIO Awards door Gerbrand Bas (Designlink).

Naast de stand van de GIO-Awards, een samenwerking van Cube design museum & Designlink, gaf Gerbrand Bas (Designlink, de organisatie achter de GIO) uitleg over GIO (Goed Industrieel Ontwerp) & de GIO-Awards aan leden van de LWV & deelnemers aan het IMPACT! programma. Deze onafhankelijke designprijs draait om de erkenning voor het vakmanschap van industrieel ontwerpen, en tijdens de DDW worden de genomineerde 35 ontwerpen getoond. 

De erkenning bestaat uit een publieks- en een juryprijs: Het publiek mag tijdens de Dutch Design Week dan ook stemmen om de publiekswinnaar te bepalen, de jury maakte deze maandagavond 21 oktober de uitslag al bekend. De producten krijgen begin 2020 ook een eigen expositie in Cube design museum waarbij dus ook de publiekswinnaars bekend zijn. 

Cube & LWV ging, na een kleine rondleiding over de DDW op Strijp-S, ook naar de locatie van de uitreiking van de jury award. Na een netwerkdiner in FIFTH sloten de deelnemers echter niet aan voor het plenaire gedeelte, maar kregen ze een eigen inspiratie sessie met presentaties van Teresa van Dongen (Electric Life), Nienke Hoogvliet en als keynote Oron Catts (BioMess). Deze drie designers zijn allen vertegenwoordigd met projecten in de expositie NATURE.

Cube at DDW: GIO & Manifestations

Naast de samenwerking met GIO is Cube tijdens de Dutch Design Week ook te vinden bij Manifestations op de 9e verdieping: Een van de projecten van de aankomende expositie (Re)design Death is daar al te bekijken en vormt de start van de Design Challenge

Activiteit Cube/LWV at DDW
Datum23 oktober 2019
SprekerOron Catts, Teresa van Dongen, Nienke Hoogvliet, Gerbrand Bas
TekstNoud de Greef
FotograafNoud de Greef