Kerkrade, 26-09-2019, 08.30 uur.

Een voor een druppelen de gasten voor de eerste Open Brains sessie van IMPACT!-programma het Design Lab van het Cube Designmuseum binnen. Ook onze gasten uit Noord-Limburg zijn erbij. Een heerlijk ontbijt staat te wachten. En na een korte introductie over het IMPACT!-programma trapt Bart Verlegh van Blue Hub Venlo, en geestelijk vader van Open Brains, om exact 09.00 uur af met een uitleg en voorstel rondje. Het expertpanel is zeer gemêleerd en bestaat uit marketeers, business developers, financieel experts, een advocate, designer, communicatie deskundige, HAS-student en logistiek expert.

Zwamburg.

De pitcher van de dag is Rob Hermans van Zwamburg. Hij krijgt 10 minuten de vloer om zijn businesscase en problematiek te schetsen. Zwamburg kweekt oesterzwammen op koffiedrab, die Rob bij verschillende partijen ophaalt. Oesterzwammen zijn zeer gezond, doen dienst als vleesvervanger en zijn productieproces is duurzaam. De oesterzwammen verkoopt Rob vervolgens aan horeca en hij maakt er producten van (zoals vega kroketten en bitterballen). Ook geeft hij rondleidingen, workshops en verkoopt thuis kweek setjes. Nu na 4 jaar ‘start up’ en groeien, breekt er een nieuwe fase aan en moeten er keuzen gemaakt worden. Het panel krijgt 5 minuten de tijd om additionele vragen te stellen. Daarna plakt iedereen memoblaadjes met zijn of haar ideeën op de desbetreffende onderdelen van het business model canvas.

Brainstorm

Vervolgens ontstaat er een prachtige brainstorm op basis van alle suggesties. Afsluitend maken we een rondje waarbij iedereen één tip aan Rob geeft. Om 10.00 uur wordt de sessie beëindigd en gaat op Rob op weg met meer dan 50 ideeën, suggesties en inzichten. Belangrijkste conclusie: hou je focus, de oesterzwam is de basis voor het concept, zoek naar efficiency en doe waar je het beste in bent en waar je hart ligt. In de komende periode wordt hij nog begeleid door Blue Hub bij de verdere uitwerking van zijn business model.

Er wordt nog volop nagepraat en iedereen is het erover eens dat Open Brains een mooie laagdrempelige en goede manier is om binnen een uur een ondernemer te voorzien van waardevolle inzichten.

Meedoen.

Met IMPACT!-Open Brains in Zuid-Limburg slaan we een brug naar Noord-Limburg om vanuit het gezamenlijke netwerk meer te kunnen betekenen voor business development en economische groei. De volgende Open Brains sessies zijn op 31 oktober, 28 november en 12 december. Meedoen met het expertpanel kan altijd en zelf ‘pitchen’ ook. Aanmelden en meer informatie via: .

Categorieën: Verslag