Op donderdag 31 oktober vond de tweede editie plaats van de Open Brains sessie in het kader van het IMPACT!-programma in het Cube design museum in Kerkrade. De sessies staan onder leiding van Blue Hub.

De pitcher deze ochtend is ondernemer André Köppen, die werkt aan de ontwikkeling van de Reus van Schimmert; een educatief belevingscentrum op het gebied van lokale ingrediënten en gerechten. De achterliggende gedachte is om kinderen en jeugd kennis te laten maken met de rijkheid en smakelijkheid van Limburgs eten. Een van de onderdelen is een eigen nieuwe frisdrank op basis van mout en lokaal fruit.

Centrale vraag voor André: moet ik opschalen (of niet) en hoe moet ik dat doen. Met die vraag gaan de 16 aanwezige experts aan de slag. In de eerste ronde worden tal van ideeën bedacht die op memoblaadjes op het business model canvas worden geplakt. In de tweede ronde geeft iedereen op zijn beurt commentaar / toelichting op de ideeën. Zo ontstaat een enorme waardevolle content voor de pitcher. De afsluitende ronde is een samenvatting met de de belangrijkste adviezen. In een uur tijd worden meer dan 50 ideeën/suggesties/adviezen verzameld. In de ‘after sales’ krijgt de pitcher nog begeleiding in het afwegen en eventueel implementeren van de adviezen. Met een meer dan tevreden gevoel gaan de pitcher maar ook het expertpanel na een dik uur huns weegs.

Categorieën: Verslag