Ze vindt dat ze last heeft van faalangst en juist daarom wil ze haar idee pitchen aan het expertpanel van Open Brains: Jessica Wetzels, laatstejaars studente aan de IPO (Industrieel Product Ontwerpen) Fontys Venlo. Dat is toch de beste reden om iets te doen? En ze doet het fantastisch!

Actueel onderwerp

Jessica heeft een boeiend actueel onderwerp en een prima presentatie. Hoe brengen we de conversatie weer terug aan tafel, in deze tijden dat de mobiele telefoon centrum van het universum is geworden, zeker bij 14-22-jarigen. En natuurlijk is het wellicht een kwestie van opvoeden maar uit onderzoek blijkt dat moeders niet altijd de politie agent willen spelen. Daarom heeft ze een ‘conversation piece’ bedacht. Een soort ladekastje, stapelbaar, in de vorm van een mini totempaal waarin een of meerdere telefoons geschoven kunnen worden; dat automatisch signaal blokkeert waardoor er geen piepjes, etc. meer zijn van de social media apps. Het kastje zou ook tevens als oplader moeten dienen. Het product is zeer fraai vormgegeven. De vraag van Jessica: ‘Hoe kan ik het product meer positieve waarde geven?’

Volop ideeën

Al snel ontstaat de discussie over de toegevoegde waarde überhaupt en in hoeverre het gebruik van de mobiele telefoon i.c. social media te beïnvloeden is? Jessica heeft daarover een aantal boeiende feiten uit onderzoeken gehaald en daarmee gaat het panel aan de slag. Duidelijk is dat het product een positieve invloed kan hebben op het gesprek aan tafel over het gebruik van de telefoon, en alleen al daarom een goed product kan zijn. Het heeft een signaalfunctie en misstaat niet in het interieur. Maar er is zeker ook een mogelijkheid om het in restaurants te gebruiken, waar men ook steeds vaker af wil van het telefoongebruik tijdens het eten. Er komen ideeën over tafel m.b.t. niet-gebruik in relatie tot bonuspunten en cadeaus (muziek, film, etc.). Het koppelen van app’s. Er kunnen verbanden met telco’s gemaakt worden. Of het product kan in licentie aan een producent worden gegeven. Kortom genoeg (41 stuks) ideeën voor Jessica om haar product verder door te ontwikkelen en een positieve betekenis te geven.   

De volgende Open Brains is op 12 december en is de afsluiting van het IMPACT! programma 2019. Jörn Behage van Ekkehart presenteert dan zijn concept en vraag. Je kunt je nog aanmelden voor het expert panel door een mailtje te sturen naar: