Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Partner Event: Fashion & Textiles

23 mei om 13:00 17:00

Partner event Fashionclash
MASTERCLASS: Production: Fashion & Textiles

Klaar om je collectie te laten produceren maar geen idee waar je moet beginnen? Wat lever je allemaal aan? Hoeveel stuks moet je minimaal afnemen? En, heel belangrijk: wat kost het?

Regina van der Veld van Confectory in Geleen legt je uit wat er allemaal komt kijken bij de productie van een kledingcollectie. Ze heeft ruim 32 jaar ervaring in de mode- en textielsector en deelt tijdens deze masterclass graag haar kennis met je. Na het afronden van de opleiding Kostuum & Couture aan de Rotterdamse Snijschool deed ze werkervaring op bij Macintosh, Ambiance en Obsis Fashionpoint. Op haar 23e begon ze als hobby met het maken van sportkleding en startte ze het sportkledingmerk Bodywork (later Squat Sportswear). Naast haar eigen merk produceerde ze ook voor andere merken en hield ze zich bezig met ontwerp, inkoop en verkoop voor verschillende opdrachtgevers.

Met Confectory ligt de focus met name op productie en productontwikkeling van alles waar textiel aan te pas komt; van het ontwikkelen van sample collecties (voor o.a. Top Vintage) tot aan het ontwikkelen en produceren van toepassingen voor de medische industrie.
Regina maakt graag (startende) ontwerpers wegwijs in zowel het creatieve proces maar ook het zakelijke proces (productie, prijzen, marges etc.) en zal je tijdens deze masterclass uitgebreid meenemen in alle stappen die aan bod komen tijdens deze processen.

Ook zullen Sanne Schepers en Anne Bosman, de gezichten achter modelabel Schepers Bosman aanwezig zijn tijdens deze masterclass. Schepers Bosman is, naar eigen zeggen “an alternative luxury brand, with a Dutch Design approach.” Als afgestudeerden van ArtEZ in Arhem (beiden cum laude), vervolgden ze hun studie aan l’Institut Français de la Mode (IFM) (Schepers) in Parijs en MA Central Saint Martins (Bosman) in Londen. Hierna werkten ze in Parijs, Londen en Amsterdam voor Clergerie, Christopher Kane, Viktor & Rolf en SO Alexander Van Slobbe.

Naast hun eigen collectie, produceren ze in de ‘Schepers Bosman Factory’ in Amsterdam ook voor andere ontwerpers en merken. Gespecialiseerd in het uitvoeren van luxe show samples en producties, waarbij geen minimumaantal stuks is vereist. Tijdens deze masterclass vertellen Anne en Sanne je alles over hun businessmodel en wat ze wellicht voor jou kunnen betekenen!

Enschede Textielstad is een industriële weverij waar met natuurlijke- en lokale garens stoffen voor de mode- en interieur industrie worden geproduceerd. Annemieke Koster heeft met Enschede Textielstad de wens om transparantie terug te brengen in de textielindustrie en het ambacht waar de stad Enschede ooit groot mee werd te behouden. Het is de eerste duurzame weverij van Nederland waar met lokale en gerecyclede garens stoffen worden geproduceerd. Annemieke werkt graag met ontwerpers en labels die al bezig zijn met verduurzaming en/of reshoring en voorziet hen op een laagdrempelige manier van kwalitatieve stoffen.

Tijdens deze masterclass vertelt Annemieke je alles over haar concept maar gaat ze ook graag met jou in gesprek over hoe samenwerkingen tussen ontwerpers en producenten naar een hoger niveau getild kunnen worden. Bereid je voor op een brainstormsessie waar volop ruimte is om ideeën uit te wisselen met Annemieke en andere deelnemers!

Voor wie?
Deze masterclass is gericht op (startende) mode- ontwerpers en labels die meer kennis willen opdoen over verschillende productiemogelijkheden.

Datum: donderdag 23 mei 2019
Tijd: 13-17u
Locatie: Auditorium – The Student Hotel Maastricht, Sphinxcour 9a
Taal: NL
Prijs: € 15,-
Aanmelden: http://bit.ly/Masterclass-Fashion-Textiles

Deze masterclass wordt georganiseerd door Fashionclash in het kader van het Fashion House project en wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Maastricht en The Student Hotel.

€15

The Student Hotel Maastricht – Auditorium

Sphinxcour 9a
Maastricht,6211XZNederland
+ Google Maps
+31 43 711 2235
https://www.thestudenthotel.com/maastricht/