Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Euregio in perspectief: Meet the neighbour

22 augustus om 19:00 21:30

Kom in contact met Duitse designers en collega’s!

Ontmoet op 22 augustus om 19:00u Akense designers in het Cube design museum tijdens Euregio in perspectief, onderdeel van het IMPACT!-programma. Een aantal Duitse designers uit de regio Aken zullen zich die avond met hun recente werk presenteren aan hun Limburgse vakbroeders en het mkb. Ondernemers en designers zijn van harte uitgenodigd om te komen ervaren wat de overeenkomsten en de verschillen zijn tussen de Limburgse en Akense designbranche. Doel van deze bijeenkomst is netwerken, nieuwe kansen creëren en kennisuitwisseling zodat er meer begrip en contacten tussen bedrijfsleven / designers uit Nederland en designers uit Duitsland ontstaan.

De avond begint om 19.00 uur met eerst een presentatie van en over Cube design museum en de lopende tentoonstelling NATURE. Daarna zullen de Duitse designers zich op een laagdrempelige wijze presenteren. Met welke projecten zijn ze bezig? Wat zijn hun specialismen en/of ervaringen? Wat kunnen ze voor de Nederlandse markt betekenen en vice versa? In kleine wisselende groepen zullen de diverse cases worden besproken.

Sinds 2006 heeft de Akense designwereld een boost gekregen door de “talents”-prijsvraag van de Frankfurter Messe: Ambiente waar maar liefst vier Akense designers een prijs wonnen. Sindsdien begon in Aken het netwerken en uitwisselen van kennis waarna de stad uitgroeide tot een echte designregio. En net zoals in Nederland kijken Akense designers anders tegen problemen én oplossingen aan. Ook zij doen een beroep op het bedrijfsleven om hen zo vroeg mogelijk in het designproces te betrekken.

Design Metrople Aachen

Het Duitse designproces is sterk output-gedreven en pragmatisch waarbij creativiteit en vormtaal leidend zijn. Leden van de Design Metropole Aachen zijn designers op het gebied van grafische vormgeving, product design, interieur- en meubelontwerp, maar ook user interface & webdesign, fotografie & digitale manipulatie, licht & verlichtingsdesign evenals fooddesign, accessoires, sieraden, kleding & mode.

Programma

  • 19:00-20:00 ontvangst, welkom heten + introductie Cube design museum + introductie NATURE-expo
  • 20:00-21:30 presentatie projecten Duitse designers
  • 21:30-22:00 einde

Praktische informatie:

  • Deelname is gratis.
  • De bijeenkomst zal deels in het Nederlands, deels in het Duits/Engels plaatsvinden.
  • Designers kunnen een laptop meenemen met recente projecten waardoor gemakkelijker met collegadesigners ideeën uitgewisseld kunnen worden.

Cube design museum

Museumplein 2
Kerkrade,Netherlands
+ Google Maps