Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Bezoek Dutch Design Week icm LWV

21 oktober om 13:30 22:30

LWV bezoekt samen met Cube Designmuseum de Dutch Design Week

21 oktober

Volop inspiratie met o.a. Goed Industrieel Ontwerp 2019, de designers Teresa van Dongen en Nienke Hoogvliet en de Australische onderzoeker Oron Catts.

Maandag 21 oktober bezoeken LWV leden samen met experts van het Cube Designmuseum, met de bus, de Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven. En gedeputeerde Joost van den Akker gaat met ons mee. We bezoeken in het Klokgebouw op Strijp-S verschillende expo’s waaronder die van Goed Industrieel Ontwerp 2019. Dit bezoek maakt onderdeel uit van het IMPACT!-programma (www.impactprogram.eu).

DDW

De DDW is in de afgelopen 10 jaar uitgegroeid tot hét internationale avant-garde  evenement voor designers en bedrijfsleven. Negen dagen lang de belangrijkste inspiratiebron voor hedendaagse designtrends maar ook vaak bijzondere oplossingen voor de grote wereldproblemen. Laat je inspireren door de vele innovaties, ideeën en creativiteit. Ontmoet de talenten van morgen en neem kennis van nieuwe concepten, materialen én…  zakelijke kansen. Kijk voor meer informatie op: www.ddw.nl

GIO en Oron Catts

Het Klokgebouw van Strijp-S is het kloppend hart van DDW met vier etages aan exposities, waaronder die van Goed Industrieel Ontwerp. Een erkenning die al 23 jaar wordt uitgereikt door een ervaren jury van experts aan ontwerpen die voldoen aan alle criteria. Alle inzendingen staan in  de expo en ’s avonds worden tijdens een feestelijke presentatie de winnaars bekend gemaakt. Na het bezoek aan de DDW volgt een diner bij Fifth (www.fifthnre.com) in de oude gashouder van Eindhoven. Dit gebouw is getransformeerd (hergebruik industrieel erfgoed) naar een eet-, drink-, dans- en feestgelegenheid. We maken kennis met de winnaars van de GIO’s ‘en luisteren naar de compacte lezingen van Teresa van Dongen (bacterien als lichtbron) en Nienke Hoogvliet (nieuwe natuurlijke materialen). En krijgen een preview van de documentaire Dutch Design van de Limburgse filmmaker Elbe Stevens. Tenslotte is er een key note speech van Oron Catts.

Deze Australische kunstenaar en onderzoeker is oprichter en artistiek directeur van Symbiotica (www.symbiotica.uwa.edu.au/residents/catts). Hij is bekend om zijn onderzoek en experimenten met menselijk weefsel (http://lab.anhb.uwa.edu.au/tca/), stamcellen en semi-leven buiten het menselijk lichaam om. Een lezing die de tongen zal losmaken.

IMPACT!

Cube design museum bouwt haar rol binnen de creatieve industrie verder uit en wordt een ontmoetingsplek voor matchmaking, stimulering en valorisatie tussen de Limburgse creatieve industrie, het mkb en het onderwijs. Om die reden is voor het jaar 2019 het IMPACT!-programma ontwikkeld, mede met steun van de provincie Limburg. Hiermee biedt Cube een digitaal en fysiek platform aan de Limburgse creatieve industrie om het belang van deze sector te vergroten en deze meer bekendheid te geven.

Het programma is opgebouwd rondom drie invalshoeken: verbinden, verdiepen en ontsluiten en behelst een website: www.impactprogram.eu en fysieke bijeenkomsten. De geplande events bestaan uit lezingen, interviews, conferenties, debatmiddagen, expert talks en matchmaking bijeenkomsten. Deze worden, veelal met partners, georganiseerd in Cube, maar ook op diverse andere locaties in de provincie Limburg, de Euregio Maas-Rijn en Eindhoven. IMPACT! is gelanceerd als concept: in de planning is ruimte gelaten voor nieuwe samenwerkingen en verdere detaillering van dit programma met externe partners. Meer informatie: www.impactprogram.eu.

Programma

 • 13.30 uur – verzamelen voor vertrek naar Eindhoven, bij de Rabobank Zuid-Limburg West in Sittard (centraal gelegen en goed parkeerbaar)
 • 14.00 uur – vertrek vanuit Sittard naar Eindhoven – in de bus voorbeschouwing DDW
 • 15.00 uur – aankomst Klokgebouw met ontvangst en rondleiding langs GIO expositie
 • 16.00 uur – individuele rondgang langs de andere expo delen
 • 18.00 uur – vertrek met bus naar Fifth.
 • 18.15 uur – aankomst Fifth en diner
 • 19.30 uur – einde diner en presentaties van Nienke Hoogvliet en Teresa van Dongen.
  Preview Dutch Desing docu.
 • 20.30 uur – break en kennismaking met de GIO inzenders
 • 21.00 uur – lezing door key note speaker: designer/kunstenaar Oron Catts
 • 21.30 uur – einde lezing en weer terug naar Sittard met de bus
 • 22.30 uur – aankomst in Sittard

Deelname

Er kunnen maximaal 45 mensen deelnemen aan deze tour. Deelnemers zijn leden van de LWV en/of leden van het IMPACT!-platform. Er is een eigen bijdrage van € 47,50 p.p (dinerkosten). De overige kosten worden gedragen door LWV en IMPACT!/Cube design museum.
Tot ziens op 21 oktober voor je jaarlijkse portie inspiratie Dutch Design Week.

€47,50

Fifth NRE

Gasfabriek 5
Eindhoven,5313CPNederland
+ Google Maps
0407820202
https://www.fifthnre.com/