Op dinsdag 18 december 2018 troffen vertegenwoordigers & designers vanuit Limburg, Aken, Hasselt en Luik elkaar in Cube design museum om met elkaar te praten over grensoverschrijdende samenwerkingen voor de creatieve industrie.

• 20 december 2018
  • Cube design museum

In twee paneldiscussies en netwerkbijeenkomst werd gepraat over de plannen en kansen op het gebied van design in 2019. In het eerste panel werd gekeken vanuit bestuurlijk oogpunt (met vertegenwoordigers zoals Ger Koopmans (gedeputeerde provincie Limburg, NL), Susanne Ladwein (Region Aachen, D), Tamara Koenen (province de Liège) en Jan Boelen (Z33, Hasselt, B)), in het tweede lag de nadruk op het werkveld van de designers zelf (met onder andere Theo Ploeg (MAMDT) & Fabian Seibert (Hello Designer Tour Aachen)). De grote overeenkomst tussen beide panels en deelnemers onderling was duidelijk: een grote wens voor meer samenwerking en sterkere banden tussen de hotspots in de verschillende landen.

Voor Cube een warm bad bij het onthullen van het (concept) design programma IMPACT! waarmee het museum haar rol als verbindend platform verder wil uitrollen. IMPACT! heeft als doel een platform te zijn voor de Limburgse creatieve industrie met als zwaartepunt vormgeving om het belang en de bekendheid van deze sector voor de Limburgse industrie te vergroten. Het programma is opgebouwd rondom drie invalshoeken: verbinden, verdiepen en ontsluiten. De geplande events bestaan uit lezingen, interviews, conferenties, debatmiddagen, expert talks en matchmaking bijeenkomsten. Deze worden georganiseerd in Cube, maar ook op diverse andere locaties in de provincie Limburg, de Euregio Maas-Rijn en Eindhoven.

IMPACT! Programma

IMPACT! is gelanceerd als concept: In de planning is ruimte gelaten voor nieuwe samenwerkingen en verdere detaillering van dit programma met externe partners. Wil je op de hoogte blijven van de komende bijeenkomsten van IMPACT!? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief van Cube en volg ons op onder andere LinkedIn & Facebook.

Envelope

ActiviteitTerugblik First Euregional Design Meeting
Datum18 december 2018
SprekerOa Hans Gubbels (Cube design museum) &