IMPACT Expert Talk Hans Kasper: kansen creatieve industrie in aging society

28 mei 2019 om 19:45 21:30

IMPACT Expert Talk

Hans Kasper: kansen creatieve industrie in aging society

IMPACT! Expert Talks zijn live-events waarbij één gast centraal staat. Deze spreker kan een bekende designer zijn of een spreker van statuur in zijn vakgebied die een lezing, presentatie of college geeft. Onderwerp van deze avond: kansen voor de creatieve industrie in een vergrijzende samenleving. Hans Kasper (directeur kennisbank Silverbrains) zal een lezing komen geven over kansen voor de creatieve industrie in een aging society.

De samenstelling van de westerse bevolking verandert fors: de komende jaren komen er steeds meer ouderen bij en minder jongeren. Het is nu al van belang om na te denken hoe die maatschappij van de toekomst eruit zal gaan zien. Hoe organiseren we dan de samenleving? Het aanbod aan producten en diensten zal zich moeten aanpassen aan deze verandering. Zijn de veelal jonge productontwikkelaars, marketeers en communicatiedeskundigen wel in staat zich in de oudere doelgroepen te verplaatsen? Hoe ouder mensen worden, hoe meer zekerheid en veiligheid voor hen van belang is evenals het bredere belang van de samenleving. Zij zijn niet risico-avers, maar selectief innovatief in het kopen van nieuwe producten en diensten die zij echt nodig hebben. Zuid-Limburg loopt voorop in deze veranderende bevolkingsopbouw en samenleving. Dat biedt kansen om hier alvast gestalte te geven aan de maatschappij van de toekomst.

Silverbrains

Kasper is samen met Jim Krijnen en Cor Pooters oprichter van Silverbrains, een kennisbank over 50-plussers. Silverbrains draagt zorg voor het bestuderen, beoordelen en bevorderen van toepassingen van (markt)onderzoek, technologie, marketing en communicatie in de 50+-markt.

Het daadwerkelijk inzichtelijk maken van de ware drijfveren van de 50+-afnemers en hen erbij betrekken. Het stimuleren, ontwikkelen, professionaliseren en toepassen van de kennis op alle mogelijke lifestyledomeinen die verder gaan dan alleen maar cure, care en prevention. Het bijdragen aan de ontwikkeling van innovaties van producten, diensten en dienstverleningsprocessen voor de 50-plusser.

Hans Kasper (1952) is nu directeur van Silverbrains. Sinds september 2018 is hij met pensioen na een carrière in de marketingwetenschap (Vrije Universiteit Amsterdam en School of Business and Economics, verbonden aan de Universiteit van Maastricht) en de praktijk van het toegepaste markt- en beleidsonderzoek (SWOKA, Den Haag en Etil, Maastricht). Zie ook: www.adformatie.nl/data-insights/open-deuren-over-seniorenmarketing

19:45-20:00 inloop + welkomswoord
20:00-20:45 lezing door Hans Kasper
20:45-21:00 discussie